استنلس استیل 410

استنلس استیل 410

بهترین و ساده ترین تعریفی که برای این نوع ورق بیان نمود این است که این نوع ورق جزء ورق های استیل بگیر بوده و دارای کاربردهای متنوع و گوناگونی در صنایع مختلف داشته و در نهایت آن را به دو صورت گوناگون در دو جنس ساده کربنی و زنگ نزن تولید می کنند.

استنلس استیل 410

استنلس استیل 410

استیل 410 ، فولاد ضد زنگ تزئینی از خانواده مارتنزیت ها که از ویژگی های بارز آن می توان اشاره کرد به ضخامت 3 به معنی قابلیت سخت پذیری آنها در عملیات های حرارتی .

بهترین و ساده ترین تعریفی که برای این نوع ورق بیان نمود این است که این نوع ورق جزء ورق های استیل بگیر بوده و دارای کاربردهای متنوع و گوناگونی در صنایع مختلف داشته و در نهایت آن را به دو صورت گوناگون در دو جنس ساده کربنی و زنگ نزن تولید می کنند.

در حالی که ورقه های ساده کربنی که به نوبه  خود در فرآیند چگونگی و نحوه تولید به دو دسته ی گرم و سرد تقسیم می شوند این در حالی است که در پروسه ی تولید نوع گرم آنها از فرآیند نورد در دمای بالا استفاده می کنند و ورق های سرد حاصل نورد ورق های گرم در دمای پایین می باشند و در حالت کلی در قیاس ورق های گرم دارای ضخامت کمتری هستند.

ترکیب شیمیایی ورق استیل 410

از مهم ترین ترکیبات شیمیایی ورق استیل 410عبارت‌اند از : 11/. درصد کربن، 4/. درصد سیلیسیوم، 1 درصد منگنز و در آخر 5/12 درصد کروم است که به طور کلی این نوع ورق استیل مقاومت بالایی در برابر خوردگی، استحکام و سختی دارد و با توجه به استانداردهای روز دنیا 5504 ams و 240astm a آنالیز می گردند.

در استاندارد din ورق استیل 410 به چه معنایی تعریف شده است؟ یا در چه دسته ای از فولادها قرار می گیرد؟ طبق تعریف استاندارد din آلمان ورق استیل 410 را به نام فولاد 1.4006 تعریف کرده اند همچنین جزء دسته فولادهای ضد زنگ یا به بیان دیگر استنلس استیل که با مشخصات x12cr13 معروف شده است. این نوع استیل در حرارت های پایین به خوبی شکل گرفته همچنین به دلیل ترکیب با عناصری مانند کروم منجر به چگالی 7/8 می شود.

بهتر است بدانید که این ورق استیل بگیر با خاصیت مغناطیسی بالا در کشورهای در حال توسعه روز دنیا همراه با صنعت روز در چین، هند، تایوان و روسیه تولید و به ایران صادر می شوند. استفاده از این نوع ورق نه تنها مشکلات خوردگی و ضد زنگی را به طوری جدی حل کرده است بلکه موجبات آن شده در صنعت نیاز به فولاد و قطعاتی که بتوانند مقاومت بالایی در دماهای بالا، عوامل جوی و همچنین در برابر گازها را فراهم نموده است.

مقاومت ورق استیل 410 در برابر خوردگی

به طور روشن تر می توان بیان نمود که مقاومت ورق استیل 410که در معرض عملیات حرارتی قرار گرفته مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی در هوای عادی، آب و حتی تعدادی از اسیدهای شیمیایی دارد. در یک بیان ساده و دقیق تر می توان گفت که مقاومت راضی کننده ای در مقابل نیتریک اسید، سولفوریک اسید غلیظ، نفتالیک، اسیدهای غذایی همچنین استیک اسید رقیق داشته در حالی که در شرایط آنیل توصیه می شود از آن استفاده نشود زیرا به دلیل مقاومت پایینی که در برابر خوردگی دارد.

خواص مکانیکی ورق استیل 410 چیست ؟

در تعریف و بیان ساده خواص مکانیکی ورق استیل410می توان این‌طور بیان نمود که با سختی ویکرز 446 hv، سختی راکول 45 hra همچنین مقاومت کششی 1525 مگا پاسکال می باشد.

عملیات حرارتی ورق استیل 410

به طور واضح تر و شفاف تر می توان گفت که انجام عملیات حرارتی ورق استیل 410طی 4 مرحله ی ویژه صورت می گیرد که در اینجا به آن اشاره خواهیم نمود:

عملیات حرارتی آنیل: این پروسه که خود شامل 3 پروسه است. شامل حرارت دهی آرام تا دماهای 816- 899 درجه سانتی گراد بعد از آن کاهش ویژه آن تا دمای 593 در کوره و در نهایت سرد کردن آن در هوای آزاد می باشد.

عملیات سخت کردن: این پروسه دمای 149- 1010 را لازم داشته و برای سرد کردن آن بهتر است از روغن یا آب استفاده نمود. عملیات تنش گیری: لازم است در این مرحله به مدت زمان 1 الی 2 ساعت در حرارت 149- 427 درجه سانتی گراد انجام گردد و در نهایت برای سرد کردن از هوا محیط استفاده نمود.

عملیات تمپر: آخرین پروسه ی حرارتی که در دمای 593-760 به مدت 1 تا 4 ساعت انجام شده و همانند بقیه مراحل از هوا برای سرد کردن استفاده می شود. بهتر است بدانید که  ورق 410در شرایط آنیل تا حد قابل قبولی توانایی کشش و شکل پذیری را دارد.

 

جوش پذیری ورق استیل 410

ورق استیل 410 خواص جوش پذیری محدودی داشته که به علت قابلیت سخت پذیری آن بوده همچنین شایان ذکر است که یادآوری نمود یکی از مهم ترین علل آن به دلیل میزان پایین کروم است که برای عملیات پیش گرم قطعاً به دماهای بالای 260 درجه نیاز نمی باشد.

در حالی که پروسه ی حرارتی که بعد از جوشکاری انجام می گردد جهت دستیابی به خواص مورد نظر قرار گرفته لازم به ذکر است که این نوع آلیاژ به کار رفته در قیاس با دیگر آلیاژهای دیگر این خانواده خواص جوشکاری بهتری داشته و به راحتی می توان ادعا کرد که تفاوت اصلی در نوع آلیاژ به میزان کربن موجود در آن است که پروسه ی حرارتی بعد از جوشکاری را حذف می کند.

کاربرد ورق استیل 410

ورق استیل 410به دلیل ویژگی های خاصی که دارد که هر کدام از آنها را در کاربردهای خاصی دسته بندی نموده و اما کاربرد های این نوع ورق استیل تنها به موارد فوق ختم نمی شود در اینجا به چندین مورد از آنها می توان اشاره نمود:

پیچ و مهره، استیل، سازه های نفتی، شفت، پمپ و شیر آلات، توربین های گازی، تجهیزات پالایش نفت و فرآوری پترو شیمی، فراوری سنگ معدن، دریچه های دروازه، صفحه های فشار، لوازم آشپزخانه امثال قاشق، کارد و چنگال و ….

در نهایت بیشترین ابعاد مورد استفاده این نوع ورق استیل 410 بگیر به ابعاد 20*100، 150* 600 و در آخر 200*600 سانتی تولید و در بازار عرضه می شوند که برای استعلام و وضعیت نهایی قیمت این ورق با توجه به قیمت روز فولاد محاسبه می گردد.